Pro maximální zážitek z webu otočte telefon vertikálně.
26.1.2024
Lucie Balážová
víno

výběrová řada vín Tannowitz

Začátkem roku 2024 uvolňujeme do prodeje červená vína řady Tannowitz. Pro tuto řadu vyrábíme vína jen v těch nejlepších ročnících, z těch nejlepších hroznů. Redukovaná sklizeň, ruční selekce hroznů, zrání v barrique sudech, bez filtrace - to jsou společné charakteristiky pro tato výjimečná, přírodní a řemeslně dokonalá vína. 

Z odrůd jsme z ročníku 2022 nalahvovali v této řadě Merlot a Rulanské modré. Obě vína byla v barrique sudech značky Francois Freres. Vybrali jsme sudy s jemným pálením a bylo to jejich první použití. Barrique sudy mají standardizovaný objem 225l, takže z toho vyplývá i limitovaná šarže - od každé odrůdy vám můžeme nabídnout jen 300 lahví. 

Exkluzivní řada si žádá i vyjímečné balení, a tak tato vína najdete nejen ve speciálních lahvích, ale i s vlastní etiketou. Odráží maximálně přírodní charakter těchto vín - odlétající chmýří pampelišek připomíná, že každé druhé meziřadí ve vinici je zatravněné a v létě je poseto pampeliškami. Tradice se odráží i v názvu této řady, Tannowitz odkazuje k původnímu názvu našich Dolních Dunajovic. 

Rulandské modré barrique 2022, výběr z hroznů, suché, nefiltrované, Zimní vrch

Hrozny pro toto víno jsou z viniční tratě Zimní vrch z našich Dolních Dunajovic. Tak jako u všech vín této řady, hrozny pochází z redukované sklizně, byly sbírány ručně, víno zrálo v barrique sudu a nebylo filtrováno. Příroda v láhvi, v té nejpřirozenější a nejvznešenější podobě. Hrozny z 12 let starých keřů byly sbírány 13.10. 2022, víno je na láhvi od 16. 8. 2023 a začátkem roku 2024 ho dáváme do prodeje. Věříme, že vás potěší tóny lesního bobulového ovoce, sladkého exotického koření a mleté kávy. Více informací o vínu v našem e-shopu.

Merlot barrique 2022, výběr z hroznů, suché, nefiltrované, Výsluní

Hrozny jsou z 22 let staré výsadby z vinice Výsluní, víno zrálo v barrique sudu a na láhvi je od 16. 8. 2023. Merlot z řady Tannowitz vám přináší krásné víno granátové barvy s chutí hořké čokolády a nasládlými tóny exotického koření. Víno, které si můžete otevřít hned, ale je vhodné i k archivaci. Více informací o vínu v našem e-shopu.

výběrová řada vín Tannowitz

Věříme, že vás tato výjimečná vína potěší. Jsou ideální i jako dárek. Pokud se rozhodnete darovat karton, můžete s obdarovaným každý další rok objevovat, jak se víno vyvíjí na láhvi a jak se jeho tóny prohlubují a stává se ještě více opulentním.

Na Vaše zdraví!

Další články by se vám jistě četli lépe se sklenkou našeho vína

Koupit na e-shopu